Kerékpárutak épülnek

Két új kerékpárút építése kezdődik meg az idén Székesfehérváron; az új szakaszok átadásával 37 kilométerre nő a városban a biztonságos biciklizésre kijelölt utak hossza - közölte az MTI-vel a városi közlekedési iroda vezetője szerdán.

Rövidesen megkezdődik a Székesfehérvár-Kisfaludot Dinnyéssel összekötő, 4,4 kilométer hosszú kerékpárút építése. A beruházás 150 millió forintba kerül, megvalósításához a Kerékpáros Magyarország Program keretében 100 millió forint támogatást nyert az önkormányzat- mondta Nagy Zsolt.

A kerékpárút várhatóan a nyár első felében készül el, s átadása után a két keréken közlekedők Kisfaludtól egészen a Velencei-tóig biztonságos kerékpárúton tudnak majd haladni.

A Székesfehérvár-alsóvárosi kerékpárutat ugyancsak pályázaton nyert támogatással építi meg az önkormányzat. A 173 millió forintos beruházáshoz 138 millió forint támogatáshoz jutott a város.
Az 5 kilométeres szakasz felépítése lehetővé teszi a 15 ezer embert foglalkoztató Sóstó Ipari Park, továbbá a Sóstól természetvédelmi terület kerékpáros megközelítését.

A "fő kerékpárútból" két "szárnyvonal" is leágazik majd, az egyik az alsóvárosi intézményközpontba, a másik a Sóstó Sport stadionba vezet majd.

A pályázattal kapcsolatos támogatási szerződéseket várhatóan májusban írják alá, a beruházás egy év alatt, jövő tavaszra készül el.
Forrás: MTI