Fidesz a népszavazási értesítőkről

A Fidesz több helyről kapott bejelentést arról, hogy problémák vannak a népszavazási értesítők kézbesítésével, ezért az ellenzéki párt szerint érdemes lenne szigorítani a kézbesítés feltételein - mondta Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő szer

Mint mondta, a Fidesz Új Demokrácia Központjához eddig több mint 400 bejelentés érkezett, többek között arról is, hogy a választópolgárok nem kapták meg a választási értesítőt, vagy rossz névre szólt az értesítés. Kontrát Károly elmondta: a XI. kerületben például 2.160 értesítés került vissza a helyi választási irodához, ami miatt helyi fideszesek a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordultak.

A politikus szerint ezért érdemes lenne áttekinteni a szabályozást a következő választásig - legyen az népszavazás, vagy parlamenti választás - hogy az értesítőket, illetve a kopogtató cédulákat a jelenleginél szigorúbb feltételekkel kézbesítsék. Kérdésre válaszolva úgy vélte: ilyen megoldás lehet, ha az értesítőt átvetetik a választópolgárral, a tértivevényeket pedig visszajuttatják a választási irodához.
Forrás: MTI