A Fidesz felszólítja a kormányt...

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy "az értelmetlen pénzszórás helyett" adja vissza az egészségügynek és a felsőoktatásnak azt a pénzt, amit kivont onnan - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Az ellenzéki képviselő annak kapcsán reagált, hogy a Határozatok Tárában szerdán megjelent: a kormány az idei költségvetés általános tartalékából újabb 1 milliárd 625 millió forint átcsoportosításáról döntött, és ennek javarészét az Új Tulajdonosi Programmal kapcsolatos tájékoztatásra fordítják.

Az Új Tulajdonosi Programmal kapcsolatos tájékoztatási stratégia kidolgozására és megvalósítására 1,6 milliárd forintot kíván fordítani a kormány. A maradék 25 millió forint az EU koszovói polgári műveletéhez tervezett 20 fős magyar kontingens kiküldötteinek személyi és egyéb költségeit fedezi.

Cser-Palkovics András közleménye szerint a kormány mostani döntése is bizonyítja, hogy van pénz, csak azt a kormány nem az emberek érdekében használja fel, hanem "teljesen értelmetlen célokra szórja el". Mint írta, a kormány az elmúlt öt évben 130 milliárd forintot költött autókra, mobiltelefonokra, bútorokra, propagandára és reklámra.
Forrás: MTI