Polgármesterek a BKV járatritkítás ellen

Öt budai kerület polgármestere közösen tiltakozik a tervezett BKV-járatritkítás ellen; a városrészek vezetői tárgyalást kezdeményeznek ez ügyben Demszky Gábor főpolgármesterrel.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Láng Zsolt II. kerületi polgármester kezdeményezésére, Pokorni Zoltán, a XII. kerület, Nagy Gábor Tamás, az I. kerület, Bús Balázs, a III. kerület és Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere kedden levélben fordult Demszky Gáborhoz, amelyben azt a véleményüket hangoztatják, hogy a járatritkítási csomag hatásaként a jövőben még többen pártolnának el a tömegközlekedési eszközök használatától és ülnének személyautóba.

Ennek köszönhetően nemcsak a forgalmi dugók növekednének Budapesten, hanem tovább romlana a főváros légszennyezettsége és a fővárosi polgárok életminősége - teszik hozzá a levélben.

A budai kerületek vezetői március 11-ére kértek időpontot Demszky Gábortól, hogy az I., II., III., XII. és XXII. kerületek szakértői által elkészített alternatív javaslatot megismertethessék a főpolgármesterrel.
Forrás: MTI