Fegyverarzenált foglaltak le

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le még február utolsó napjaiban a rendőrök egy sárvári férfi lakásán, a fiatalembert kommandósok fogták el - jelentették be a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.

"A 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől 42 különböző típusú puskát, egy gyakorló rakétavetőt, egy géppisztolyt, egy gépkarabélyt, egy golyószórót, három pisztolyt, 120 lőszert és egy tucat kézigránátot foglaltak le" - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.

Hozzáfűzte: a lefoglalt fegyverek közül a szakértő eddig kilencről mondta ki, hogy éles lőfegyvernek minősül, tizenegy fegyvert még vizsgálnak, a többi viszont hatástalanítva volt.

"A fegyverek egy részét ugyan hatástalanították, de nem szakszerűen, illetve nincs műbizonylat arról, hogy ki és milyen körülmények között végezte el ezeket a hatástalanításokat" - mutatott rá a dandártábornok.

A sajtótájékoztatón elhangozott: a fiatalember mániákus fegyvergyűjtő volt, évtizedek alatt halmozta fel lakásában a fegyvereket, amelyek közül már nem egy muzeális darabnak számít.

Kovács Csaba, a sárvári rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: február 26-án egy állampolgári bejelentésből szereztek tudomást arról, hogy a fiatalember lakásán éles lőfegyvereket tart.

"A kommandósok bevetésére elővigyázatosságból volt szükség, hiszen feltételeztük, hogy a fiatalembernél éles lőfegyver lehet, az utóbbi időben pedig a Dunántúlon több fegyveres támadás is ért rendőröket" - mondta.

Hozzáfűzte: a férfi elfogását követően még a rendőröket is meglepte a fegyverek, lőszerek és robbanószerek mennyisége. Egy időre fel is kellett függeszteniük a kutatást, mivel tűzszerészeket is a helyszínre kellett hívniuk.
Forrás: MTI