MSZP: a radikálisok már a Fideszben vannak

Az MSZP felszólítja a Fideszt, mondassa le mandátumáról, és zárja ki a pártból Lázár Attila XVII. kerületi önkormányzati képviselőt, mert radikális demonstráción vett részt, és ezzel méltatlanná vált az emberek képviseletére.

Erről Török Zsolt (MSZP) országgyűlési képviselő és Hrutka Zsolt (MSZP) XVII. kerületi önkormányzati képviselő beszélt közös sajtótájékoztatójukon vasárnap Budapesten. A Fidesz reagálásában közölte, az MSZP újabb kísérletet tett a társadalmi békétlenség szítására.

A két politikus az egyik kereskedelmi televízió adásából mutatott képeket, amelyeken Lázár Attila február 11-én részt vesz a Parlament előtti kordon lebontásában.

Hrutka Zsolt azt mondta: Lázár a Fidesz-MIÉP-KDNP többségű önkormányzat közbiztonságáért felelős tanácsnoka. Feltette a kérdést: Rákosmente fideszes polgármestere vajon mennyire tartja összeegyeztethetőnek Lázár Attila képviselői munkájával, hogy bomberdzsekiben, az arca eltakarására alkalmas kendőben pózol és békés országgyűlési képviselőket zaklat egy radikális tüntetésen, amelynek célja a parlament működésének a megakadályozása? Hozzátette: kérdés az is, hogy vajon Orbán Viktor Fidesz-elnök számára elfogadható-e, hogy pártjában ilyen emberek képviselik a polgárokat.

Megjegyezte, ha a kerületi szocialisták tudnak Lázár Attila "kettős életéről", akkor joggal feltételezhető, hogy a Fidesznek is vannak erről ismeretei.

Török Zsolt szerint amikor Orbán Viktor puccsot emleget, az beleillik abba 2006 óta tartó a folyamatba, amelyben időről-időre a kormány leváltásáról, elkergetéséről beszél. Mint mondta, azt nem tudni, hogy amikor a puccsot emlegeti, akkor a saját vágyairól beszél, ő maga szervez puccsot vagy üzenni akar a radikálisoknak. Azoknak a radikálisoknak, akik egyszer már felgyújtották Budapestet, akik Molotov-koktélokat dobtak képviselők házára, és akik a Heves megyei közgyűlés ülésére berohanva azt kiabálták, hogy "fegyverbe" - hangozatta.

A szocialista politikus szerint a radikálisok már a Fideszben vannak, így amikor Orbán Viktor a radikálisoknak üzen, az saját pártja egy részének szól.

Hangsúlyozta: ha rendbontás történik a népszavazás estéjén vagy az azt követő napokon, az Orbán Viktor felelőssége lesz, mert azzal, hogy puccsról beszél, mozgósítja a radikálisokat. Török Zsolt kitért arra, Budaházy György egy, az ország minden pontján terjesztett szórólapon Orbán Viktor nevében hívja az embereket március 9-én estére a Kossuth térre.

A puccsot nem gerjeszteni kell, hanem elhatárolódni attól - jelentette ki.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte, miközben nem múlik el úgy hét, hogy a Gyurcsány-kormány tevékenysége ne sértene meg valamilyen törvényt, az MSZP rendre dühítő általánosítgatásokkal próbálja lejáratni, provokálni és cukkolni a kormány hazug, az országot egyre mélyebb szociális válságba taszító politikájával egyet nem értő embereket.

Hangsúlyozta: a Fidesz elutasítja a hazugság és az erőszak minden formáját, és arra kér mindenkit, hogy "ne üljenek fel az MSZP folyamatos provokációjának, hanem március 9-én békés, erőszakmentes és alkotmányos módon adjanak választ a kormány hazugságaira, provokációira és a társadalmi békétlenség szítására".

Forrás: MTI