Élő szobrok a pályaudvaron

Több száz ember játszott szobrot a minap a római Termini pályaudvaron. Három percre mindannyian megmerevedtek abban a pózban, amelyben éppen voltak. Volt, aki szerelmesét csókolta, volt, aki kezét nyújtotta érkező barátjának, vagy óráját nézte. Az élő ins

A performanszot a néhány nappal korábban erre a célra létrehozott Frozen Termini (Megfagyott Termini) című internetes blogról indították. Mint sok más esetben is, a példát az amerikaiak adták. New York-ban egy héttel korábban 207 ember blokkolta le így a zsúfolt Grand Central Stationt.

De nem ez volt az első ilyen megnyilvánulás a Nagy Almában. New York a főhadiszállása a "Improv Everywhere"-nek (rögtönözz bárhol), amely blog és csoport is egyben. Ők kezdeményezték a U2-misszió keretében a koncertet a Madison Square Garden tetején, és ők indították el a "Mindenki meztelen felsőtesttel az 5. sugárútra" akciót, amelyről videó is készült, valamint a "Metróban alsóneműben" happeninget.

Ez utóbbit importálták máshol is, januárban 2 ezer ember vetette le a nadrágját 10 város metrójában a világ különböző pontjain, csak New Yorkban 900-an választották a neglizsét a földalatti tömegközlekedésben.

"Szórakoztató helyzeteket akarunk teremteni" - mondta Charlie Todd, az ötletmester a Corriere della Sera című olasz napilapnak. Az alig 30 éves amerikai komikus, amikor éppen nem játszik, vagy nem tanít, azzal tölti idejét, hogy különböző tréfákat talál ki, amelynek a nagyvárosok a színpadai.

Forrás: MTI