Székesfehérvár az Utazás kiállításon

Múzeumainak, képtárainak anyagából, a város történelmi múltját idéző értékekből és azok bemutatásának jövőbeni terveiből ad ízelítőt Székesfehérvár a csütörtökön Budapesten kezdődő Utazás kiállításon - mondta el a polgármester sajtótájékoztatón.

Warvasovszky Tihamér szerdán beszámolt arról, hogy a standon jelképes sétát tehetnek a látogatók a város múzeumaiban, képtáraiban, s megismerhetik a Nemzeti Emlékhely fejlesztését és a középkori Székesfehérvárt bemutató makettvárost magába foglaló Királyi séta kiemelt projekt látványterveit.

A Betekintés a múltba, kitekintés a jövőbe címmel nyolcvan négyzetméteren megrendezendő székesfehérvári kiállítás "múzeumaiban" képernyőn is láthatják az adott intézmény kincseit az érdeklődők.

A Városi Képtár - Deák Gyűjteményt bemutató standrészleten pedig múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják a gyerekeket- egészítette ki a polgármester szavait Brájer Éva, a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke.

Székesfehérvár 2000 óta minden esztendőben önálló standdal jelenik meg az Utazás kiállításon. Bemutatkozásainak színvonalára jellemző, hogy tavaly elnyerte a legszebb stand címet.
Az idei Utazás kiállítás és társrendezvényei 18 ezer négyzetméteren mintegy 50 ország 924 kiállítójának bemutatkozásával várják a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban február 28. és március 2. között.

A 31. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon összesen 874 kiállító vesz részt, 462 belföldi, 412 külföldi. A kiállítási terület összesen 17 ezer 511 négyzetméter. Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovénia, kiemelt témaköre pedig - összhangban a Magyar Turizmus Zrt. kampányával - a magyarországi vízi világ.
Forrás: MTI