Bajuszbál

Bajuszbált tartanak péntek este a szegedi Grand Caféban, a még csak másodszorra megszervezett, de a rendezők szerint máris legendássá vált farsangi mulatság alkalmából legalább kéttucatnyian növesztették meg arcszőrzetüket.

"Az első bált hirtelen felindulásból rendeztük meg, mivel viccesnek tűnt, hogy néhány ember bajuszt növeszt egy farsangi mulatság kedvéért" - mesélt az előzményekről az MTI-nek Tóth Péter Zoltán szervező, a művész mozi és kávézó munkatársa.

Tavaly legalább tucatnyian vállalták, hogy a mulatságra különleges jelmez helyett vagy azt kiegészítve frissen növesztett bajusszal toppannak be. A vállalkozó szellemű vendégek csaknem egy hónapig nem borotválkoztak, majd a bál reggelén gondosan lenyírták szakállukat és maradt a férfias bajusz, persze az egyéni adottságok függvényében. A bál után azonban a bajuszok halálra voltak ítélve, jött az olló és a borotva.

Az idei bálra a tavalyinál jóval többen, legalább kéttucatnyian érkeznek majd a "természetes" jelmezzel - mondta Tóth Péter Zoltán, aki biztos lehet a dolgában, hiszen a készülődés jelei már jól látszanak a leendő vendégek arcán.

A farsangi mulatságon - ahova természetesen a bajusztalan férfiakat és a hölgyeket is várják - lesz jelmez- és bajuszszépségverseny, a tombolán pedig bajuszhoz kapcsolódó ajándékokat sorsolnak ki.
Forrás: MTI