Baba-mama szoba várja a kismamákat

A Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában baba-mama szoba nyitotta meg kapuit, így a tanulni vágyó anyukák kulturált körülmények között tudják ellátni gyermekeiket.

A főiskola, főként távoktatási és levelező oktatási programjaiban részt vevő, hallgatói között nem ritka a kisgyerekes anyuka. Gyakori, hogy családtagjaik segítségét kérik azokon a napokon, amelyeken előadásokra járnak vagy vizsgáznak. A kismamák nem ritkán több száz kilométeres távolságból érkeznek, hiszen az órák látogatásával garantáltabb a sikeres vizsga lehetősége.

A Kodolányi János Főiskola ezeknek a szülőknek kíván segítséget nyújtani budapesti, Frangepán utcai épületének földszintjén kialakított, ingyenesen igénybe vehető "baba-mama" szobájával. A tiszta, csendes, dohányfüstmentes, barátságos helyiség ideális környezet a kisgyermekek ellátásához, gondozásához. A gyerekeket játszószőnyeg kisasztalok, gyermekjátékok, rajztáblák várják, így szinte észre sem veszik az idő múlását, míg anyukájuk a főiskolai órákon ül vagy vizsgázik. A legkisebbeket a szoba speciálisan kialakított részében lehet tisztába tenni és megszoptatni.

A jövőben a kismamák kényelme érdekében tervezzük az ingyenes gyermekfelügyelet biztosítását, így a hallgatók számára a vizsgák vagy a konzultációk ideje alatt sem jelent problémát csöppségük elhelyezése.

A főiskoláról

1992-ben indult útjára Székesfehérvár első saját, önálló felsőoktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola. Az azóta eltelt évek alatt a hallgatók létszáma közel tízezerre nőtt, az oktatók száma meghaladja a háromszáz főt. Mára az ország legnagyobb nem állami, nem egyházi fenntartású non-profit intézményévé vált. Hazánk négy oktatási centruma mellett Ausztriában is tanulhatnak a hallgatók. A főiskolák közül egyedül a Kodolányi érdemelte ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőség Díj Arany fokozatát. Fennállásának 15 éves évfordulóját az elnyert hazai és külföldi minőség díjak mellett azzal is ünnepelte a Kodolányi János Főiskola, hogy a főiskolák közül a legjobban szerepelt a HVG Diploma 2008 kiadványban megjelent felsőoktatási rangsorban.