Határ menti operatív programok

A MeH Kisebbség- és Nemzetpolitikai Szakállamtitkárságának Nemzetpolitikai Ügyek Főosztálya 2008-ban folytatja a fejlesztéspolitikai információs napok szervezését. Az információs napokon – a tervezési folyamatok előrehaladásának megfelelően –

Az előkészítés alatt álló idei információs napok elsősorban a régiók, térségek közötti szakmai és programozási kapcsolatok erősítését, a közös programozási gyakorlat megalapozását és kialakítását szolgálják majd az egyes határszakaszokon. Cél az is, hogy olyan modellértékű együttműködéseket mutassunk be és segítsünk kialakítani, amelyek tapasztalatai alapján dinamizálni tudjuk a mesterséges határok miatt kialakult fejlődési zárványokat.

A 2008 évi információs napok vezérfonala továbbra is az Egymás felé forduló régiók” gondolata lesz. A rendezvénysorozat alapvető szándéka változatlanul az, hogy az Európai Területi Együttműködési keret és más források segítségével járuljunk hozzá a határokon átnyúló vagy határokat érintő nemzeti fejlesztési célok találkozásához, szinkronizálásához, ezáltal a rendelkezésre álló uniós és nemzeti források optimálisabb felhasználásához.
Forrás: MTI