Balesetmentes GM

A GM berkeiben "világrekordnak" számító eredményt: tízmillió balesetmentes munkaórát mondhat magáénak a GM Powertrain-Magyarország Kft. - írta hétfői számában a Vas Népe.

A szentgotthárdi gyárban utoljára 2001. január 12-én történt baleset, azóta 10 millió munkaóra telt el komolyabb baleset nélkül. Eközben csaknem két és fél millió motor és körülbelül kétszázezer sebességváltó hagyta el a szentgotthárdi egységet.

A rekord sokat nyomhat a latban, amely az anyacégen belül a negyedik generációs motorok gyártási projektjének elnyeréséért folyik. A multinacionális cégeknél bevett gyakorlat, hogy egy-egy új gyártási projekt elnyeréséért megversenyeztetik a leányvállalatokat. A döntéshozók ilyenkor nézik a versenyképességet, a gyártás minőségét, a s nem utolsó sorban a leányvállalatok megbízhatóságát, hogy az alkalmazottak miként is állnak a munkához, akarnak, tudnak-e pontosan, az előírt szabályokat betartva dolgozni.

Manfred Kranner, a GM Powertrain Europe gyártási igazgatója elmondta: elégedettek a szentgotthárdiak munkájával, elkötelezettségével. "Az a gyár, amely ilyen intenzíven dolgozik, nyitott az új folyamatok bevezetésére, fényes jövő előtt áll" - fogalmazott.
Forrás: MTI