Tatamik mellől figyelt Csernoviczki Éva

Civilben, csak a tatamik mellől figyelte társainak mérkőzéseit a Hungária Kupán Csernoviczki Éva, aki már százszázalékosnak tekinthető olimpiai kvótával rendelkezik. A tatabányaiak 48 kg-os dzsúdósa eleve nem számolt a budapesti tornával, mivel nem illett

A tatabányaiak 48 kg-os dzsúdósa eleve nem számolt a budapesti tornával, mivel nem illett bele a kvalifikációs menetrendjébe.

"Úgy terveztük, hogy csak minden második héten versenyzek, hogy ne kelljen olyan sűrűn 51 kilóról visszafogyasztanom, és a Hungária Kupa sajnos pont egy közbülső hétre esik. Jövő hétvégén elindulok Hamburgban, ahol sok erős ázsiai ellenfél lesz, aztán pedig az áprilisi Eb-n is. Furcsa, hogy nem küzdök ma, de bevallom, az e heti, párizsi edzőtábor után jólesik egy kis pihenő" - nyilatkozta az MTI-nek.

Edzője és édesapja, Csernoviczki Csaba már a távlati elképzelésekről beszélt:

"Májusban egy szlovéniai edzőtáborozás jön, ahol olyan különleges kamrában pihennek majd a lányok, amelyik a magaslati körülményeket szimulálja. Ezzel a kerékpársportban gyakran alkalmazott eljárással nő a vörösvértestszám, így a versenyző terhelhetősége is. A nyáron az átállás modellezésére kimegyünk majd két hétre Japánba, aztán még egy kis braunschweigi edzőtábor, és már rá is fordulunk az olimpiára."
Forrás: MTI