Koszorús László írásbeli kérdése Kiss Péterhez

Tisztelt Miniszter úr! A második Gyurcsány-kormány megalakulásakor a miniszterelnök több hangzatos bejelentést tett, miszerint a kormány magán kezdi a megszorításokat. Gyurcsány Ferenc szerint olyan állam kell, "amely bennünket szolgálva olcsón és hatékon

Erről is döntöttünk. Igen, magunkon kezdtük. Kevesebb minisztériummal, sok helyen kevesebb politikussal, kevesebb autóval." Ha Gyurcsány Ferenc ezt komolyan gondolta, akkor a Miniszterelnöki Hivatal miért fordít több millió forint közpénzt Kolber István államtitkár autójának behajtási engedélyére? A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság ugyanis az államtitkár lakásbérlete mellé a budai várba szóló behajtási engedélyt is kifizeti. Az engedélyt kiadó Parking Kft. tájékoztatása szerint a főváros I. kerületének védett övezetébe tartozó Várban ez évi 2,338 millió forintba kerül. Gyurcsány Ferenc azt is mondta korábban, hogy "nem beszélni kell a kisebb és hatékonyabb államról, hanem tenni érte". A tények azonban azt bizonyítják, hogy a miniszterelnök csak beszél a spórolásról, miközben kormánya milliárdokat, milliókat herdál el meg nem valósuló beruházásokra, a népszavazás elleni kommunikációs kampányra, vagy államtitkárának parkolási engedélyére.

Tisztelt Miniszter Úr!

Ön szerint rendben lévő dolog az, hogy miközben a megszorító intézkedések által egyre nehezebben élő, folyamatosan eladósodó családok a megélhetésükért küzdenek, aközben Önök 2,3 millió forint közpénzt fizetnek ki államtitkáruk autójának parkolása érdekében?

Várom Miniszter Úr válaszát!
Forrás: MTI