Előkészítő ingyen

Halmozottan hátrányos helyzetű diákok számára szervez öt tantárgyból ingyenes érettségi előkészítőt a Katapult Mentorprogram az ELTE Karrierközponttal együttműködve, a lehetőséggel azok az érettségizők élhetnek, akik idén február 15-ig felsőoktatási intéz

Az vehet részt a Katapult Mentorprogram által ingyenesen indított érettségi előkészítő tanfolyamon, aki a 2008. évi felvételi eljárás során halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül és a jelentkezési lapon bejelöli az 50 többletpontra való jogosultságát, valamint a jelentkezési határidőig, azaz február 15-ig csatolja a szükséges igazoló dokumentumokat.

Az ingyenes előkészítőt a programot az ELTE Karrierközpont Felvételi Előkészítő Irodával együttműködve szervezik, azonban a tanfolyam alapvetően távoktatásos lesz, hogy az ország minden területéről igénybe vehessék az érintett érettségizők. Öt tantárgyból - magyarból, történelemből, matematikából, biológiából és kémiából - lehet előkészítőre jelentkezni.

Az ingyenes érettségi előkészítőre való jelentkezésen kívül a halmozottan hátrányos helyzetűeknek a Katapult Mentorprogramtól a felvételi eljárás alapdíjának visszaigénylésére is lehetőségük van.
Forrás: MTI