Nagybányára is indul repülő

2008. április 2.-től az Austrian első alkalommal Nagybánya célállomást is felvette útvonalhálózatába, és a Románia északi részén fekvő városba heti három járatot indít. Az Austrian ez idáig menetrendszerinti járatokat üzemeltetett Bukarest, Temesvár, Kolo

Alfred Ötsch, az Austrian Vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta az új célállomás kapcsán, amely az Austrian Airlines 48. célállomása Közép- és Kelet-Európában: "Nagy örömmel adtuk menetrendünkhöz a nagybányai célállomást, amely kulcsfontosságú gazdasági központtá vált hasonlóan a szomszédos Szatmár régióhoz, amely az ország gépjármű-gyártó központjává nőtte ki magát az elmúlt években. Ausztria továbbra is a legjelentősebb közvetlen beruházó Romániában, és csatlakozó járataink célja, hogy a helyi és nemzetközi gazdaság sikerét és bővülését támogassuk. A hat romániai célállomás létrehozásával ismételten megerősítettük vezető szerepünket a Kelet Specialistájaként."

Nagybánya lakosainak száma körülbelül 150.000 fő és a Máramaros régió székhelye. A város a Zazar folyó partján helyezkedik el, közel a Kárpátokhoz, az Ignis és Gutin hegység által körbevéve. Nagybánya Észak-Románia harmadik legnagyobb városa, Kolozsvár és Nagyvárad után, amely a folyamatosan és dinamikusan fejlődő gazdasági tevékenységnek köszönhető. A művészetek és kultúra terén a város sokféle lehetőséget kínálva az egyik legnépszerűbb várossá vált Romániában; számos színház, múzeum és galéria teszi a várost a kreatív élvezetek kifogyhatatlan forrásává. A természetes környezet is nagyszerű lehetőségeket kínál síelésre és hegymászásra. A kiemelkedő szépségű természetvédelmi övezetek és a kellemes éghajlat számos látogatót vonz a környékre.

Az Austrian Airlines közvetlen járatai business illetve turista osztályon utazó utasainkat heti háromszor szállítják Nagybánya célállomásra. Utasaink számára csatlakozó járatokat kínálunk több osztrák tartományban lévő repülőtérre; a Miles & More törzsutas program és a DO&CO első osztályú fedélzeti szolgáltatásai mind a business és turista osztályon utazók legnagyobb kényelmét szolgálják.
Forrás: MTI