Az ovis szerelem egész életünkre kihat

Kevesen tudják, hogy kisgyermekkori szerelmi csalódásaink kihathatnak egész életünkre is. A gyermekszerelem nem olyan komoly, mint a felnőtteké, viszont a kicsik előnyére szolgálhat, ha óvodáskorukban érzelmeket alakítanak ki a másik nem iránt.

– A három és ötéves gyermekekre a legjellemzőbb a szerelem, hiszen az óvodában esküvő esküvőt követ. Ezek egyáltalán nem komoly érzelmeken alapulnak, csak szimpátián – mondta Szántó Regina, pszichológus.

Viszont sokat segít, mert jobban szocializálódnak a női és férfi szerepekre. Megtanulják, hogyan viszonyuljanak a másik nemhez, és miképp teremtsenek velük kapcsolatot. Ez a későbbiekben kihat a jövőjükre is, hiszen az oviban szerzett tapasztalataikat használni is fogják.

Fontos, hogy a szülők és az óvó nénik egy gyereket se akadályozzanak a szerelemben. Persze szabhatnak kereteket, de ne tiltsák. Egyik felnőtt se tulajdonítson nagy jelentőséget annak, hogy lányának vagy fiának van valakije. Ne is kérdezgessék, amíg nem szeretne beszélni róla, és tartsák tiszteletben érzéseit.

– A mai világban nagyon fiatalon érnek a gyerekek, így nem meglepő, hogy már hatodikos korukban fülig szerelmesek és párkapcsolatuk van.

Szakértőnk szerint ez egyáltalán nem rossz, sőt még hasznos is, ugyanis már ebben a korban megtanulják az udvarlást, hogy hogyan is viselkedjenek a randevúkon. Jó, ha ilyen fiatalon elsajátítják, miként fejezhetik ki érzelmeiket.

– A korán érés hátterében legtöbbször csak a divatkövetés áll, mert napjainkban egyre jobban előtérbe került a szexualitás. Azonban a korai szerelem legfőbb oka, hogy hiányzik a szülőktől a megértés, a törődés, ezért a másik nemben keresik azt a bizonyos lelki támaszt.

Forrás: netbulvar.hu