Az MDF Orbán "kettős beszédéről"

A Fidesz elnöke kettős beszédet alkalmazott, akár a nemek, akár az igenek mellett is tudott volna érvelni - értékelte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője Orbán Viktor beszédét szerdán az MTI-nek.

"Orbán Viktor az MDF megítélése szerint ugyanezzel a beszéddel akár a három nem mellett is érvelhetett volna. Ez is azt bizonyítja, hogy a két mamutpártnál megszűnt a szavak értelme, és maradt a puszta hatalmi harc" - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

Orbán Viktor csak egy mondattal foglalkozott pártja tavalyi programjával, ami az MDF-hez hasonló konzervatívok számára értékelhető lett volna - tette hozzá.

Tavaly az MDF populistának tekintette Orbán Viktor évértékelőjét. Arra a kérdésre, hogy most is így látják-e, Kerék-Bárczy Szabolcs elmondta: a Fidesz elnöke kettős beszédet alkalmazott, akár a nemek, akár az igenek mellett is tudott volna érvelni.

Az MDF már 2005-ben is a hatalmi harc részének tekintette Orbán Viktor beszédét.

Orbán Viktor szerdán este tizedszer értékelte az előző év eseményeit. A pártelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt a Vigadóban, most a Syma csarnokban mondta el beszédét.

Forrás: MTI