Atomrészegen ült a volán mögé

Egy bosnyák autósnak a vérében rekordgyanús, 6,05 ezrelék alkoholt mutatott ki a rendőrségi szonda. A megengedett alkoholszint Boszniában 0,3 ezrelék, s ez egy pohár sör elfogyasztásának felel meg. A rekordrészeg sofőr meg is halhatott volna.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökön nagy közúti ellenőrzés kezdődött, sok útra sebességmérő kamerát helyeztek ki a rendőrök, akik Posusje település közelében, a délnyugati országrészben arra lettek figyelmesek, hogy egy autó cikkcakkban megy az úton.

A közlekedésrendőrök meg akarták állítani az "imbolygó" járművet, de csak vad üldözés után sikerült megállítaniuk az autót és elkapniuk a 41 éves sofőrt.

Damir Cutura, az intézkedő rendőrök vezetője elmondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy amikor a fújás után megpillantotta a szondát, alig akart hinni a szemének, mert a műszer 6,05 ezrelék alkoholszintet mutatott, ugyanis már a 4 ezrelék is életveszélyes. Először azt hitte, hogy rossz a szonda, de a készülék másodszorra is ezt az eredményt mutatta, tehát a műszer jól működött.
Forrás: MTI