FTC: tüntetnek a szurkolók, ha nem az angolok nyernek

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSzSz) szerda délutánra tüntetést jelentett be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székháza elé, ám erre csak akkor kerül sor, ha délelőtt számukra kedvezőtlen döntés születik az FTC Üllői úti, hat plusz két hektáros ing

A FSzSz honlapján megjelent közleményből kiderül, hogy a drukkerek abban az esetben vonulnak az utcára, ha "érvénytelen vagy eredménytelen a tender", ha "nem hoz döntést a tanács", vagy ha a "nem az egyértelmű szurkolói igényeknek megfelelő döntés születik".

Utóbbi kitétel minden valószínűség szerint arra utal, amit a drukkerek már többször is kinyilvánítottak, vagyis arra, hogy az angol Kevin McCabe magyarországi érdekeltségéhez tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t szeretnék győztesnek.

Január 19-én több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. A drukkerek azért tüntettek, mert három nappal korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet az Esplanade Real Estate nyújtott be az FTC Üllői úti ingatlanegyüttesének tulajdonjogára.

Forrás: MTI