Hiánycikk a Biblia

A világon sehol sem adták még ki a Biblia teljes hanganyagát DVD-n, amit megjelentetett a Szent István Társulat a Biblia évéhez kapcsolódóan; a Biblia könyv formátumban jelenleg hiánycikk - mondta az MTI megkeresésére hétfőn Farkas Olivér, a katolikus kön

Az mp3-as tömörítésű DVD-n hallható Bibliát Diós István pápai prelátus, a Katolikus Lexikon főszerkesztője olvasta fel, a kiadó meggyőződése szerint ugyanis a bibliai szöveg megelevenítéséhez nem szükséges színművészt alkalmazni. Az eddigi DVD-k Farkas Olivér tudomása szerint csak válogatást vagy az Újszövetséget tartalmazták a többi országban.

A kiadó vezetője szólt arról is, hogy alig két hét alatt mintegy 10 ezer Biblia talált gazdára értékesítési rendszerükön keresztül az év elején, ami miatt jelenleg hiánycikké vált a "könyvek könyve".
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodájának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a másik katolikus kiadó, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat is jelentős árleszállítással kínálja könyveit. Megfogalmazásuk szerint "soha ennyien nem vásároltak Szentírást, és országszerte sok plébánia, oktatási és művelődési intézmény alakította ki saját Biblia évi programját."

Forrás: MTI