Újra lesz szülészeti osztály

Tizenöt ággyal, március 1-jétől ismét működik szülészeti osztály a budapesti Margit Kórházban - közölte Bús Balázs (Fidesz), Óbuda-Békásmegyer polgármestere pénteken az MTI-vel.

"Közel egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a fővárost vezető koalíció belássa azt, amit a Margit Kórház integrációjának vitája során végig képviseltem, azaz, hogy kórházunknak szüksége van szülészeti ágyakra" - fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közleményében a kerület első embere, egyben üdvözli a Szent János Kórház orvos-igazgatójának bejelentését, mely szerint március 1-jétől, 15 szülészeti ággyal újraindulhat a szülészeti osztály Óbudán.

Bús Balázs közleményében ugyanakkor hangsúlyozza, hogy "hamis az az állítás, mely szerint az integráció tette lehetővé, hogy újra lehessen szülészet a Margit Kórházban.

"Miként a nőgyógyászat esetében, úgy a szülészettel összefüggésben is járható út lett volna, hogy közreműködői szerződés révén már tavaly áprilistól szülészeti ágyak várhassák a betegeket. E helyett Horváth Csaba főpolgármester-helyettes majd egy évig bizonytalanságban tartotta a III. kerületi kismamákat" - fogalmaz közleményében Bús Balázs polgármester.

A polgármester továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy az óbudaiaknak és az agglomerációban élőknek szükségük van önálló kórházra Óbudán.

Forrás: MTI