Kordonmentes Kossuth teret követel a Fidesz

A Fidesz azt követeli, hogy ne zárják le kordonnal a Kossuth teret - jelentette ki Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, aki pénteken a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az ismételt kordonállí

Mint elhangzott, a Fidesz felszólítja azokat, akik az akciót eltervezték, hogy álljanak el ettől szándéktól, "ne építsenek újabb akadályokat a választók és a parlamenti képviselők közé" és "ne lehetetlenítsék el március végéig az ország legfontosabb közterén a bejelentett, jogszerű demonstrációkat".

Balsai István azt mondta, ha kell, a Köztársasági Őrezred parancsnokát, ha kell, a miniszterelnököt szólítják fel, mert a szálak "nyilván" Gyurcsány Ferenchez vezetnek, "ő szokott operatív módon beavatkozni a rendőrség munkájába". A fideszes képviselő arra a kérdésre, hogy terveznek-e a tavalyihoz hasonló kordonbontó akciót, azt válaszolva: bíznak abban, hogy a Kossuth tér ismételt lezárása nem valósul meg. "Kordonbontási terveink nincsenek" - tette hozzá.
Forrás: MTI