Sikkasztott a kecskeméti simlis

Több mint százmillió forintot kezelt sajátjaként egy felszámolás alatt álló cég vagyontárgyainak értékesítéséből származó bevételből az a kecskeméti felszámolóbiztos, akit kedden folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásért jogerősen h

Az ítélet szerint Kovács Sándor az Ipolyholding Kft. ügyvezetőjeként dolgozott, amikor a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2002 júliusában elrendelte a kecskeméti székhelyű Café-Minos Kft. felszámolását, s felszámolóként az általa irányított céget rendelte ki. A felszámolóbiztosi feladatokat Kovács Sándor látta el.

A felszámolási eljárás során a vádlott a Café-Minos Kft. csongrádi, végrehajtási joggal biztosított ingatlanát összesen 87,5 millió forintért értékesítette egy budapesti vevő részére. Ugyanezen a napon összesen 50 millió forintért a férfi a felszámolás alatt álló gazdasági társaság gépeit, eszközeit is a fővárosi vevő részére adta el. Ez a cég a vételárat három egyenlő részletben fizette ki egy lízingtársaság közreműködésével.

A vádlott a befolyó összeg felett sajátjaként rendelkezett, amikor azt nem a Café-Minos Kft. bankszámláján tartotta, hanem az 50 százalékban tulajdonában álló Ipolyholding Kft. bankszámlájára utalta, illetve részvényeket vásárolt belőle. A vádlott az értékpapírokra összesen 110,4 millió forintot fordított, ez a kár nem térült meg, ezért a táblabíróság Ipolyholding Kft. vagyonára 110,4 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Forrás: MTI