Ausztriában vásároljuk a húst

Osztrák kereskedőktől szerzik be az alapanyagot a magyar vendéglősök- írja a Magyar Nemzet. Már a magyar vendéglősök is a határon túlra hordják a pénzt, az olcsóbb és jobb minőségű alapanyagokat ugyanis inkább Ausztriában vásárolják meg, mint az itthoni k

Az ok az éttermekre szakosodott nagykereskedelem hazai hiányában és a magas magyar forgalmi adóban keresendő. A vállalkozásokat sújtó megszorítások következtében újabb jelenség figyelhető meg hazánkban. A magyar vendéglősök egyre inkább Ausztriában szerzik be a kínálatukhoz szükséges alapanyagokat, mert, mint mondják, az itthoninál ott jobb minőségű terméket kapni, ráadásul olcsóbban. A Lajtán túli árak még úgy is kedvezőbbek, hogy Ausztriában éppúgy meglódultak az élelmiszerárak, mint itthon.
Forrás: Havariapress