Drogbandát fogtak

Elfogtak három embert, akik a gyanú szerint értékesíteni akarták a náluk talált nagy mennyiségű kábítószert - közölték Miskolcon sajtótájékoztatón hétfőn.

Bárdos Zoltán alezredes elmondta: a lefoglalt drog piaci értéke közel 20 millió forint, ami az utcai értékesítés során elérhette volna akár a 100 milliót is.

A rendőrök egy miskolci házibuli résztvevőin ütöttek rajta, ugyanakkor egy összehangolt akcióban még két helyen - Füzesabonyban és Budapesten - is sikerrel járt a munkájuk - tette hozzá.

Lefoglaltak 1,9 kilogramm marihuánát, 2,9 kilogramm speedet, közel 200 gramm kokaint, valamint a házkutatásokon még másfél millió forintot, illetve a drog terjesztéséhez szükséges eszközöket.
Az osztályvezető tájékoztatása szerint egy 24 éves újcsanálosi fiatalember munkája mellett kábítószer-terjesztéssel is foglalkozott.

A hálózatban egy szinttel feljebb lévő kapcsolata pedig egy 38 éves füzesabonyi fiatalember, akit egy 41 éves budapesti férfi látott el különféle drogokkal.

A rendőrség február elsejére időzítette az akcióját, mikor is az újcsanálosi és a füzesabonyi férfi Budapesten beszerezte a kábítószert. Őket az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtó szakaszán fogták el, a náluk lévő bizonyítékokat pedig lefoglalták.

A drogot egyébként már egy miskolci házibuliban várták, de helyettük a Bükk Bevetési Alosztály kommandósai érkeztek meg. Mint utóbb kiderült, a nyolc fős társaságból heten kábítószert fogyasztottak, őket előállították. A házkutatás során további kábítószereket találtak a rendőrök.
Mindeközben a fővárosban is sikerült egy dílert elfogni. A lakásán tartott házkutatás során ott is jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást, és előterjesztést tett a három gyanúsított előzetes letartóztatására.


Forrás: MTI