A Fidesz a vasutasok mellett áll

A Fidesz szolidáris a vasutasokkal - jelentette ki Kontur Pál, az ellenzéki párt munkástagozatának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. "A Fidesz a kisemberek, a munkások, a vasutasok oldalán áll. Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat, akik de

Kontur Pál hangsúlyozta: olyan mértékben nőttek a megélhetési költségek, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott a vasutasok bérfejlesztései igénye. Kérdésre válaszolva hozzátette: az is teljesen jogos követelés, hogy ha egy sikeres privatizáció ment végbe, akkor ebből a vasutasok is részesüljenek.

A Fidesz munkástagozatának vezetője szerint a Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatóján elhangzottak a Gyurcsány-kormány arroganciáját bizonyítják. "Megint fenyegetőznek és elvitatják a munkavállalók alkotmányos jogait" - fogalmazott Kontur Pál. Hozzátette: a kormány szociálisan érzéketlen, a "milliárdos kormánytagoknak" pedig fogalmuk sincs arról, milyen gondokkal küzdenek a kisemberek.

Kákosy Csaba előzőleg hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét a szükséges finanszírozási források átcsoportosításával.

Forrás: MTI