Orbán értékelés február 13-án

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét - mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek. A Fidesz-szóvivő a két hét múlva szerdán esedékes országértékelő helyszínéről még nem tudott felvilágosítás

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője idén tartja tizedik országértékelését, hiszen 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére.

Az MTI korábban már írt arról, hogy Orbán Viktor várhatóan csak a február 11-ei első tavaszi parlamenti ülésnap után tart évértékelőt. Az első ülésnapon több fontos esemény várható, ekkor mondja el évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, majd újra vitáznak és szavaznak a képviselők az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényről, amelyet a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek. Emellett a parlament aznap megtárgyalja a Fidesz egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezését is.

Orbán Viktor tavaly is Gyurcsány Ferenc parlamenti évértékelője után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison. A pártelnök tavaly az "Egy az ország, egy az zászló" jelszót hirdette meg, valamint a kormánnyal szemben kialakult új többség, és egy erős Magyarországért küzdő, minden magyar embert képviselő polgári oldal képét vázolta fel. Arról is beszélt, hogy a terrorfenyegetések és "álmerényletek" mögött szerinte valójában a kormányoldal trükkjei állnak.

Forrás: MTI