A Fidesz megvizsgáltatja az útfelújításokat

A Fővárosi Közgyűlés helyett a Fidesz-frakció szakértők bevonásával megvizsgáltatja a 2006-os útfelújításokhoz adott állami támogatás felhasználásának jogszerűségét, és szükség esetén javaslatokat tesznek a munkajogi felelősségre vonásra, az esetleges feg

A fideszes politikus Papcsák Ferenc képviselőtársával azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy a közgyűlés többsége leszavazta az útfelújítási anomáliák kivizsgálására általuk javasolt eseti bizottság létrehozását. Ugyanakkor egyhangúlag úgy döntött a közgyűlés, hogy visszafizet az államnak több mint 500 millió forintot.

Az ellenzéki politikusok hangsúlyozták, hogy közgyűlési vizsgálat hiányában "sajnos nekünk kell a Fővárosi Közgyűlés kötelezettségmulasztását pótolni". Ehhez megteszik a megfelelő lépéseket, elkészítik a szükséges dokumentumokat - jegyezték meg.

A politikusok a tájékoztató előtt néhány perccel a közgyűlésben elmondott álláspontjukat megismételve rámutattak ,hogy a főváros nem a valóságnak megfelelő, hanem becsült adatokkal pályázott az állami támogatásokra. Mivel ez szerintük bűncselekményi kategória, ezért nekilátnak a büntetőjogi feljelentés előkészítésnek, amit ismeretlen tettes ellen tesznek meg - jegyezte meg György István. Hozzátette, arra, hogy konkrétan ki és miért felelős, a büntetőeljárás adhat választ.
Papcsák Ferenc szerint szomorú dolog, hogy ekkora apparátus mellett a fővárosi önkormányzatnál ilyen összegű mulasztás, kár keletkezhet. Úgy vélte, hogy a jövőre nézve szükséges megtenni azokat az intézkedéseket, amelyekkel "kiszűrhetők ezek a nagy összegű kártérítések".

A politikus közölte: a sajtó útján is felhívják az ügyészség és a bűnüldöző hatóságok figyelmét arra, hogy a Fidesz eljárása nélkül is kezdjék meg a vizsgálódásaikat ez ügyben. szerinte ehhez elegendő támpontot ad számukra, hogy nyilvános testületi üléseken "jogi tények beismerése történt".
Forrás: MTI