Jimmy Page kész van

Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa kijelentette: kész arra, hogy a múlt hónapban összeállt együttessel világkörüli turnéra induljon. A gitáros Tokióban nyilatkozott erről a hét elején.

Hangsúlyozta: a Led Zeppelin akkora energiát fektetett a december 10-i londoni koncertjébe, olyan intenzív próbákkal készült a fellépésére a 02 Arénában, ami egy világturnéhoz is elegendő.
A most 64 esztendős Page az idén 60 esztendős Robert Plant énekessel, John Paul Jones 62 éves basszusgitárossal és billentyűssel, valamint Jason Bonham dobossal, az 1980-ban elhunyt egykori zenésztárs fiával teltházas jótékonysági koncertet adott a brit fővárosban.

Jimmy Page az együttes közelmúltban megjelent Mothership című albumának útját egyengeti Japánban.

A gitáros szerint a kétórás decemberi koncert egyszerűen brilliáns volt, s azt bizonyította, hogy az 1968-ban a legendás Yardbirds romjain alakult Led Zeppelin ma is képes a legjobb koncertteljesítményre.

Mint fogalmazott, az együttes a zeneileg teljesen készen áll a közös koncertekre, már csak az a nagy kérdés, hogy mikor is lenne egy ilyen turné. Utalt arra, hogy Robert Plantnak másfajta elfoglaltsága van, amellyel egészen szeptemberig elfoglalt. Page megjegyezte: a Led Zeppelin újraegyesülése előtt nagyon magasra helyezte a mércét, heteken át próbált. Minden rendben is ment egészen addig, amíg három helyen el nem törte az ujját. Végül megcsináltuk: nagyszerű volt. Meg akartuk mutatni azoknak az embereknek, akik az együttes 1980-as feloszlásakor még nem is éltek, hogy mire is voltunk képesek - jelentette ki.

Robert Plant egyébként Allison Krauss country- és bluegrassénekesnővel együtt áprilisban kezdi világkörüli koncertprogramját az Egyesült Államok déli részén. Kettejük októberben megjelent közös lemeze, a Raising Sand máris igen nagy siker, megjárta a Billboard listájának 2. helyét is.
Plant és Krauss májusban Európában is fellép, 11 koncertet adnak kettesben az öreg kontinensen, majd júniusban és júliusban ismét Észak-Amerikában folytatják, de az újabb koncertek időpontját még nem jelentették be.

Forrás: MTI