A New York Times Tokajba invitál

Tokajt is ajánlja turisztikai célpontként olvasónak a The New York Times, amely 53 helyszínt javasol felkeresni olvasóinak a 2008-as idegenforgalmi szezonra. Európából Tokaj mellett tizenhárom, Kelet-Európából két másik helyszín - az adriai Hvar szigete é

Az amerikai napilap turizmus rovatának szerkesztője szerint "Tokaj visszaszerzi hírnevét, mint a minőségi fehérborok és a furmint szőlőből készült búza-színű desszertborok hazája. A borásza a kommunizmus összeomlása után született újjá a vidéken."

A listán 52. célpontként bemutatott Tokaj egyébként olyan világhírű szőlőtermesztő desztinációval szerepel együtt, mint az ausztráliai Barossa-völgy, amely a világ legöregebb Shiraz borainak a hazája. Az Adeleide közeli 60 szőlészet némelyikében az 1840-es évek óta készítik a finom nedűt.
A horvátországi Hvar szigetét a 11. helyre sorolták, Európa új Riviérájának nevezve a térséget. Prágát a 14. helyen ajánlják.

A turisztikai célpontok listáján Laosz és Kambodzsa az első, Lisszabon, Portugália fővárosa a második.

Európából a szakíró ajánlja még a németországi Sylt és Müchent, a francia Courchevelt, Toszkánát, Riminit, Londont, Liverpoolt, Oslót, Malagát és a svájci Verbier-t.

Forrás: MTI