Öt pályázat érkezett

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum főigazgatói posztjára öt pályázat érkezett be az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM) határidőn belül - közölte a tárca sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A pályázati kiírás 2007. december 20-án jelent meg a Kulturális Közlönyben; ezt követően 30 napon belül lehetett benyújtani a pályázatokat az OKM-hez.

A pályázati beadási határidőt követő 30 napon belül az oktatási és kulturális miniszter a felkért szakmai bírálóbizottság véleménye alapján hozza meg döntését - olvasható a közleményben.
A Ludwig Múzeum főigazgatói posztja azért üresedett meg, mert az intézményt 1993 óta vezető Néray Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész tavaly szeptemberben elhunyt.

A Kulturális Közlönyben közzétett kiírás szerint a jelentkezőknek ki kellett dolgozniuk egy középtávú szakmai fejlesztési koncepciót, amelynek egyebek mellett tartalmaznia kellett, hogyan tud a múzeum a Művészetek Palotája intézményrendszerének keretei között hangsúlyosabban megjelenni.

A kiírás szerint az új igazgató feladatai között szerepel a múzeum feladatainak ellátásához szükséges tárgyi-anyagi, szervezeti és személyi keretek biztosítása, a magyar és nemzetközi kortárs művészet törekvéseinek párhuzamos bemutatása, a kortárs magyar művészet nemzetközi kontextusba helyezése, a múzeum nemzetközi színtéren való megjelenésének biztosítása.

Az igazgatói megbízatás elnyeréséhez feltétel a felsőfokú szakirányú egyetemi végzettség, legalább ötéves szakmai gyakorlat és kiemelkedő tudományos tevékenység.

Az igazgatót, aki közalkalmazotti jogviszony keretében végzi majd munkáját, öt évre bízza meg a miniszter a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum vezetésével. A minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a döntést követően az állás azonnal betölthető.

Forrás: MTI