Becses testüket se hanyagolják el!

Becses testüket se hanyagolják el! címmel mutatja be a Notóriusok című sorozat legújabb előadását pénteken a Katona József Színház Bezerédi Zoltán rendezésében - tájékoztatta Wéber Edina, a teátrum sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

A Sufni játszóhelyen látható produkció a teátrum független társulati létének 25. évfordulója alkalmából tavaly meghirdetett sorozat negyedik darabja, Bárdos Artúr írásaiból Tiwald György állította össze.

Az előadásban Máté Gábor, valamint Dankó István és Gera Marina egyetemi hallgató lép színpadra.
Bárdos Artúr (1882-1974) kritikus, elméletíró, dramaturg, rendező, színigazgató volt. 1918-tól 1948-ig kisebb-nagyobb megszakításokkal az egykori Koronaherceg utcában, a mai Katona József Színház épületében működő Belvárosi Színházat igazgatta.

"Mindig is afféle botcsinálta igazgatónak éreztem magamat, aki csak azért kényszerültem bele ebbe a nekem idegen és kellemetlen +hatalmi+ szférába, hogy rendezői elgondolásaimat mégis, szabadabban megvalósíthassam. Az is lehet, hogy senki sem szerződtetett volna rendezőnek, dramaturgnak, hát kénytelen voltam magamat szerződtetni. Valahogy így lehetett…" - idézte Bárdos Artúr egykori szavait a teátrum.

A Katona József Színház a Notóriusok keretében előadássorozatot, az emlékezetes produkciókból vetítéseket és közönségtalálkozókat rendez. Máté Gábor főrendező a sorozat meghirdetésekor azt mondta: darabok a magyar színművészet különböző furcsa, jeles és kevésbé jeles eseményeit dolgozzák fel.


Forrás: MTI