5 milliárdért költözik a MÁV

A MÁV 1 milliárd forintot költött eddig arra, hogy kiköltözzön a Nyugati pályaudvar mögül, ahová korábban a kormányzati negyedet tervezték. Bár az egyelőre nem épül meg, a vasúttársaság folytatja a költözést: még négymilliárdot szánnak rá - tudta meg az e

Az állam átvállalta a MÁV egyik kétmilliárdos hitelét, és 5 milliárdot fizetett készpénzben a vasúttársaságnak azért a telekért, ahol a kormányzati negyed lett volna az eredeti tervek szerint. Az 5 milliárd forint azonban nem sokáig marad a MÁV-nál, mivel a vasúttársaságnak kell állnia a költözés árát, ami ugyanekkora összeg. Ebben egyebek mellett elavult épületek bontásának költsége van benne.

Varga Péter, a MÁV Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja szerint így is jól jártak. Az elavult épületek, váltók helyett korszerű épületeket, síneket kapnak ugyanis, ha majd valóban rehabilitálják a területet - egyelőre azonban még a kormányzati negyeddel kapcsolatos beruházás leállításáról sem született meg a végleges kormánydöntés. Ez heteken belül várható egyébként.
Forrás: hirado.hu/FH