Farnehéz rendőrök

Fellázadtak az egyenruha ellen a brit rendőrnők: arra panaszkodnak, hogy a számukra rendszeresített nadrágban nagynak látszik a seggük. Ezért sokan férfinadrágot hordanak, mert az nem annyira előnytelen.

Több tucatnyi brit rendőrnő panaszkodott a Police Review című lapnak az egyenruhára, amely szerintük túlságosan előnytelen. Különösen a széles derékszíjat utálják, mert nem csupán csúnya, de kényelmetlen is: nehéz benne futni a bűnösök után.

De nem kedvelik jobban az egyennadrágot sem, amely szerintük túl nagynak mutatja a hátsójukat. "A főnökeinket nem érdekli, de az egyenruha teljesen divatjamúlt, ideje lenne újat terveztetni helyette" - panaszkodott az egyik rendőrnő.

A női nadrágot annyira előnytelennek tartják sokan, hogy férfinadrágot kérnek az ellátótól. Ha pedig nem kapnak, készek a saját pénzükből olyan nadrágot venni, amelyik jól áll, és nem is üt el az egyenruha többi darabjától.

Ezzel azonban nincs vége a panaszáradatnak: a védőmellényt kényelmetlennek tartják - különösen a nagyobb mellűek -, a kabátjuk pedig nem praktikus, mondják.

A panaszok azonban a jelek szerint nem találtak teljesen süket fülekre: a londoni rendőrség már bejelentette, hogy divattervező hallgatókat kértek fel az új egyenruha megtervezésére.
Forrás: InfoRádió