Sarkozy magánélete fontosabb, mint a klímaváltozás

Sokallja a francia államfő magánéletének kitálalását Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának vezetője, mert véleménye szerint ez e körül csapott médialárma elnyomja a politikai témákat.

A politikus az EP ülésszaka alkalmából tartott sajtóértekezletén fejtette ki sarkos álláspontját. "Három fontos téma van terítéken az EU szlovén elnökségének most megkezdődött félévében: az éghajlat változása, Koszovó jövője és a lisszaboni szerződés ratifikálása. Ám ahelyett, hogy ezekre a fontos politikai kihívásokra összpontosítaná figyelmét, az EU Sarkozy magánéletére figyel" - jelentette ki Schulz.

A sajtót "négy hónapon át a Céciliáról szóló hírek töltötték meg" (akitől Sarkozy októberben vált el), és most, hogy ő távozott, itt az újabb négy hónap Carla Brunival (Sarkozy új barátnőjével) - ez nevetséges" - adott hangot véleményének Schulz.

"Sarkozy magánélete nem érdekel" - mondta ezután, de hozzáfűzte: sajnálja, hogy "egy olyan nagy nemzetet, mint Franciaország, olyan valaki irányít, aki oly sok tápot ad a +bulvársajtó+ csámcsogásának".

Az AFP hírügynökség megjegyezte, hogy Schulz kirohanására egy olyan időpontban került sor, amikor az Európai Parlament folyosói a francia sajtó által felröpített, a francia elnök és a volt topmodell Carla Bruni közötti házasság lehetőségéről szóló hírektől hangosak. Ezekkel kapcsolatban hétfőn az Elysée-palota csak annyit mondott, hogy "semmiféle kommentárt nem kíván hozzájuk fűzni."

Egyébként Schulz bírálatához hasonló kritikus megjegyzéseket tettek az elmúlt napokban az ellenzéki francia Szocialista Párthoz tartozó politikusok, különböző francia értelmiségiek és kommentátorok is.
Forrás: MTI