Betörő ütött le egy rendőrnőt

Betörőket fogtak el a rendőrök szerdán hajnalban Szigligeten; egyikük előzőleg ököllel az intézkedő rendőrnő arcába ütött, majd a közeli balatoni nádasba menekült - tájékoztatta Scher József ezredes, Tapolca rendőrkapitánya az MTI-t.

Közlése szerint a hajnali órákban jelzett egy szigligeti bolt riasztója, s a tapolcai rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol egy gépkocsit láttak elhajtani az üzlet közelében. Az autót megállították, s mivel abban négyen is ültek, a rendőrök erősítést kértek. Az egyik kiérkező rendőrnőt az egyik férfi ököllel arcon ütötte, majd a közeli nádasba menekült - tette hozzá a kapitány, megjegyezve, hogy a rendőrök eközben figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe.

Elmondta: a három férfit megbilincselték a rendőrök. A nádasba menekült betörőt felszólították, hogy jöjjön elő, ám ő azt kiáltozta vissza, hogy beszakadt alatta a jég.

A katasztrófavédelmisek létrákat lefektetve a jégen bementek a nádasba megkeresni az oda menekült betörőt, de az szerda délelőttig sem került elő - tette hozzá az ezredes.

A megbilincselt és őrizetbe vett három fiatalember 20-30 év közötti életkorúak, és valamennyien várpalotai lakosok - tájékoztatott a tapolcai rendőrkapitány.

A rendőrök elől jégre menekült férfi után folyó kutatásról Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban annyit közölt a távirati irodával, hogy az eltűntet, aki alatt a parttól körülbelül 40-50 méterre szakadt be a jég, a badacsonytomaji tűzoltók és a balatoni vízimentők keresik.

Forrás: MTI