A világ leghosszabb élettartamú eleme

A világ leghosszabb élettartamú alkáli elemét mutatta be a Panasonic, az új akkumulátorral működtetett készülékek a Guinness World Records szerint 20 százalékkal bírnak többet a rivális áramforrásokhoz képest.

Az evolúció (evolution) és a feszültség (voltage) szavak összevonásából származó Evolta márkanevű AA (ceruza) méretű alkáli elem a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) ajánlásai alapján végzett tesztek szerint lett az első, olyan márkaneveket utasított maga mögé, mint a Duracell, az Energizer vagy a Panasonic korábbi Oxyride márkanéven forgalmazott eleme.

Az új áramforrás ráadásul a csomagolásban is tovább bírja, a gyártástól számítva akár 10 évig is eláll (az átlagos elemeket szavatossága legfeljebb 5-7 év), ezért kitűnően alkalmas a katasztrófahelyzetek felszereléseihez.

Az Evolta áprilisban kerül a japán boltokba, egy négydarabos csomag ára az átlagos elemekhez képest 15 százalékkal drágábban, azaz mintegy 590 jenért (mintegy 956 forintért) lesz kapható - közölte a Panasonic márkanevet birtokló Matsushita elektronikai cégcsoport.

Forrás: MTI