Chris Rea, Kylie Minogue, Santana és Avril Lavigne Budapesten

Nemzetközi sztárok, köztük Chris Rea, Mark Knopfler, Kylie Minogue, Carlos Santana és Avril Lavigne lép fel Budapesten az idén; a hazai előadók közül pedig Török Ádám és a Mini, valamint a Hobo Blues Band ad évfordulós koncertet 2008-ban - tájékoztatták a

Az amerikai alternatív rock és grunge rock kiemelkedő együttese, a Smashing Pumpkins január 29-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Február 10-én a Boban Markovic Orkestar lép fel a Művészetek Palotájában.

Március 3-án Chris Rea brit énekes-gitáros a sportarénában The Return of Fabulous Hofner Blue Notes című turnéja keretében koncertezik.



Két nappal később a Magyarországon népszerű Nightwish finn rockegyüttes a Petőfi Csarnokban lép színpadra.

Március 26-án a Művészetek Palotájában a Blind Boys of Alabama amerikai gospelegyüttes ad koncertet.



Május 1-jén McCoy Tyner zongoraművész, az amerikai dzsessz legendája és Joe Lovano tenorszaxofonos koncertezik a Művészetek Palotájában.

Mark Knopflert, a Dire Starits együttes egykori frontemberét május 12-én a sportarénában láthatja-hallhatja a közönség.

Három nappal később az ausztrál popdíva, Kylie Minogue mutatja be 10. albumát az arénában.
Június utolsó szombatján, 28-án az immár hagyományos T-Mobile Kapcsolat koncerten Carlos Santana lesz a vendég. A mexikói születésű, többszörös platinalemezes és Grammy-díjas zenész Live Your Light című lemezét mutatja be Budapesten.

Július 7-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a kanadai Avril Lavigne szórakoztatja az érdeklődőket.



A hazai előadók sorából kiemelkedik az idén 60 éves Török Ádámnak és 40 éves együttesének, a Mininek a koncertje január 26-án a Petőfi Csarnokban.

Március 7-én és 8-án a sportarénában tartják a második Rockarénát, a két napon 12 együttes, köztük Török Ádám és a Mini, a Bikini, a Beatrice Nagy Feróval, a Deák Bill Blues Band, a Karthago és a Pokolgép játszik.

Bár évtizedek óta Ausztráliában él, gyakran koncertezik Magyarországon a Syrius együttes "hangja", Orszáczky Jackie. Április 4-én a Művészetek Palotájában barátaival együtt 60. születésnapja alkalmából ad koncertet.

Május 17-én ugyancsak a Művészetek Palotájában lép fel Zorán, aki zenész barátaival másodszor koncertezik ezen a színpadon. Június 27-én az ország egyik legnépszerűbb csapata, a Quimby kap lehetőséget a Művészetek Palotájában.



Szeptember 27-én a sportarénában ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Hobo Blues Band. Az együttes tagjain kívül fellép többek között Deák Bill Gyula, Póka Egon, Tátrai Tibor és Solti János.
Forrás: MTI