Tudományos reality

Nagy érdeklődéssel fut a Magyar Televízióban az a "tudományos reality" műsor, amelyben M. Kiss Csaba tévészerkesztőt és egy fiatal, erősen dohányos nikotinfüggő párt szoktatnak le ingyen az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) által kidolgozott pro

A program keretében - amelynek címe: Leteszem a cigit - nemcsak kamerákkal követik a szereplőket, de a fiatal pár saját mobiltelefonján is rögzíti a leszokás folyamatát - olvasható az OEFI közleményében.

Az M1-en januárban minden hétköznap kétszer, 17.35-kor és 22.40-kor mutatják be ezeket az ötperces, folytatásos. szappanopera-jellegű dokumentumfilmeket.

A sorozat két főszereplője közül M. Kiss Csaba középiskolás évei óta dohányzik. Munkatársai is nagy bagósok. Csaba példát akar számukra is mutatni.

A másik főszereplő Marcsi, aki irodában dolgozik. Asztmás. A tíz éve dohányzó élettársa miatt kezdett el cigizni és ma már erősen nikotinfüggő. Szinte csak dohányzó barátai vannak.

A Szonda Ipsos 2007. novemberi felmérése szerint mintegy 308 ezer magyar állampolgár gondolkodik azon, hogy az elkövetkező fél évben leszokik a dohányzásról és további 89 ezer ember szeretné az elkövetkező 6 hónapban letenni a cigarettát.

A tévéműsor az OEFI és az MTV együttműködésében készült. Kiegészíti a műsort a www.leteszemacigit.hu honlap is, amely információkat, segítséget nyújt a leszokóknak és internetes fórumot biztosít számukra.
Forrás: MTI