Tóth József MSZP-s képviselő közleménye

A Hír Tv által gyártott műsor személyem kapcsán igaztalan vádakat sugall, megsértette a jó hírnevemet és a becsületemet, ezért jogi úton kívánok elégtételt venni. Három évvel ezelőtt, amikor egy hozzám eljuttatott feljegyzésből tudomást szereztem az esetl

Nem lévén sem munkáltatója, sem operatív vezetője az érintett közmunka programnak, csupán egyike a 7 felügyelő-bizottsági tagnak, a mozgásterem korlátozott volt. Ami azonban ezen belül megtehető volt, azt maradéktalanul és azonnal megtettem.

Levéllel fordultam a megyei közgyűlés elnökéhez, akit nem csupán tájékoztattam a tudomásomra jutott információkról, de azonnali vizsgálat lefolytatását és felelősségre vonást is kezdeményeztem nála.

Később mindezekkel összefüggésben került sor azokra a lépésekre, amelyek két közmunkaprogram-vezető felelősségre vonásához és távozásához is vezettek. A személyes szerepemet utólag átértékelni igyekvő támadás így számomra nem is magyarázható mással, mint bosszúval. Más racionális magyarázat arra nincs.

A személyem – és most már családom ellen irányuló – támadás nem utolsósorban azért ellentmondásos, mert a kérdéses ügyben éppen én voltam az a politikus, aki az eltussolás ellen, illetve a szabálytalanságok megszüntetése érdekében határozottan felléptem.

Mindezeket hiteles dokumentumokkal tudom és fogom is bizonyítani. Ezt azonban először a választóim, az általam képviselt települések polgárai felé fogom megtenni. Jogi, vagy gazdasági felelősségem az ügyben nincs, így elszámolnivalóm is elsősorban azok felé van, akiknek a bizalmából a közügyek részese lehetek.

E bizalom megőrzése számomra a legfontosabb, így először a településem nyilvánossága előtt kívánok megszólalni. Ezt követően természetesen állok az országos média rendelkezésére.

Egyúttal köszönöm is a sajtó tényfeltáró munkáját ebben az ügyben, hiszen a nyilvánosság mindig szövetségese annak, aki hisz az igazában.
Forrás: MTI