Itt az új BMW!

A BMW-Sauber komoly versenytársa akar lenni a Ferrarinak és a McLaren-Mercedesnek az idei Forma-1-es szezonban. Mario Theissen csapatfőnök az új, F1.08 elnevezésű autó bemutatása alkalmával annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az istálló újabb nagy

"Nagyon bízunk abban, hogy a két résztvevős versenyt háromszereplőssé alakítjuk idén. Nem lesz egyszerű, mert az előttünk járó két csapat rendkívül erős, rengeteg tapasztalattal rendelkezik és nyilván maga is fejlődött a télen. Mindenesetre igyekszünk csökkenteni a lemaradást" - fogalmazott Theissen.

Az elmúlt idényt a Ferrari és a McLaren uralta, de utóbbi a nevezetes kémbotrány, illetve azzal kapcsolatban hozott büntetés miatt nem szólhatott bele a versenybe. A csapat szeptemberben elvesztette az összes, addig szerzett pontját - és később már nem is szerezhetett újabbakat -, valamint 100 millió dolláros büntetést fizetett. Így végül győzött a Ferrari 204 ponttal, a BMW-Sauber 101-gyel lett második, a Renault pedig 51-gyel harmadik.

A dobogóra legtöbbször a Ferrari és a McLaren-Mercedes versenyzői állhattak el, de a német Nick Heidfeld révén a BMW-nek jutott egy második (Kanadai Nagydíj) és egy harmadik (Magyar Nagydíj) hely.

A csapat autóit idén is ő és a lengyel Robert Kubica vezetik.

Heidfeld szerint az új fejlesztés, melyen a korábbinál nagyobb az első légterelő, az eddigi legszebb.

"Biztos vagyok benne, hogy tudok versenyt nyerni, de persze minden ezen az autón múlik" - mondta a 30 éves német pilóta. "Elméletben képesnek kell lennünk arra, hogy csökkentsük a lemaradásunkat, ennek megfelelően az a cél, hogy élen végezzünk valamelyik futamon."
Az idény március 16-án kezdődik Ausztráliában.
Forrás: MTI