Koncert a zenész emlékére

A tavaly elhunyt Michael Brecker többszörös Grammy-díjas szaxofonos emlékére rendeznek nemzetközi dzsesszgálát január 19-én, szombaton a Művészetek Palotájában - tájékoztatta az intézmény az MTI-t. Az est vendége lesz Michael Brecker egykori zenésztársa,

A közlés szerint a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartandó emlékkoncerten fellép Randy Brecker, Michael ugyancsak Grammy-díjas bátyja, Tony Lakatos szoprán- és tenorszaxofon művész, valamint a dzsessz középgenerációjának két kiemelkedő tenorszaxofon-szólistája, Gary Thomas és Rick Margitza.

Az 57 éves korában tavaly januárban elhunyt Michael Brecker az egyik legkeresettebb tenorszaxofonos volt, számos teltházas koncert jelezte népszerűségét.

Zenélt a The Brecker Brothers, a Steps Ahead, s Dreams és a Players Association tagjaként. Szólólemezei 1986-tól jelentek meg, s két évvel később kapta meg első Grammy-díját, amelyet még további 11 követett, a legutóbbit tavaly februárban, a halála után megjelent, Pilgrimage című albumáért érdemelte ki. Azon a lemezen Herbie Hancockkal, Brad Mehldauval, Pat Methenyvel, John Patituccival és Jack DeJohnette-tel játszott együtt.

Forrás: MTI