Kitiltották a saját házából

Bíróság fosztott meg a saját házában való lakhatás és főleg éjszakázás jogától egy brit férfit, aki öt éven át keserítette meg szomszédjai életét. A most 40 éves Carl Bridson és a Pennington-házaspár 1995-ben vásárolt egy ikerházat az angliai Boltonban. K

A férfi éjszakánként bömböltette a zenét, rendszeresen barkácsolt, így Andrew Pennington, aki postás lévén hajnalban kelt, csak akkor tudta kialudni magát, ha a garázsban éjszakázott.

Később lába kelt Penningtonék kerítésének, elemei Carl Bridson kertjében tűntek fel. A garázda ribizliszörpöt fecskendezett a szomszédék kocsijának utasterébe, vízzel árasztotta el vadonatúj üvegházukat és légpuskával szétlőtte házuk falán a biztonsági kamerát.

Penningtonék akkor szánták el magukat a cselekvésre, amikor tudomásukra jutott Carl Bridson kijelentése, miszerint "a szomszédoknak épp elég ideje volt arra, hogy szedjék a sátorfájukat és eltűnjenek: most magukra vessenek, hogy nem értettek a jó szóból".

A házaspár másként gondolta: bírósághoz fordult, és az a zaklatót féléves szabadságvesztésre ítélte. Szabadulása után Carl Bidson nem térhet vissza 85 ezer fontot (28,5 millió forintot) érő otthonába. A férfi nem lakhat, s különösen nem éjszakázhat a házban, csak meghatározott időpontokban keresheti fel.

Forrás: MTI