A jég alatt úszott

Igazi kuriózum fűződik vasárnaptól a mezőkövesdi Bajzáth László nevéhez, a 34 éves férfi olyat vitt véghez, amit előtte még senki, a város Kavicsos tavában a jég alatt mintegy tíz métert úszott felszerelés nélkül. Óriási tömeg, óriási üdvrivalgás kísérte

A férfi - aki mellesleg búvárkodik, ejtőernyőzik, sziklát mászik, szupermaratonokon fut és hosszú távon úszik - három évig készült vasárnapi "mutatványára", amely egyedülálló volt a maga nemében.
A miskolci székhelyű Neptun Búvár Klubnak tagja, a két éve megalakult Tó, Tenger, Folyó Nyíltvízi Úszóklub elnöke sok tucatnyi ember biztatása közepette merült alá az 1,1 Celsius fokos vízbe a lékek között, egy szál fürdőnadrágban, úszószemüvegben.

Menner Miklós, a Neptun elnöke azt mondta: nem egyszerűen a jéghideg víz a megpróbáltatás, hanem a víz alatti úszás, felszerelés nélkül.

A tűzoltónak készülő vasember tíz métert tempózott a víz alatt, majd a parton fogadott gratulációk után ismét alámerült. A tömeg ugyanis azt kiáltotta felé: vissza, vissza....!

Erre ő visszaúszott.

Forrás: MTI