Egyetemek rangsora az interneten

Friss adatokkal, bővített szempontrendszerrel, egyszerűbb formában újra elérhető a www.felvi.hu honlap interaktív Felvi-rangsor szolgáltatása - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján.

Az OFIK által készített főiskolai, egyetemi rangsorkutatás eredményein alapuló internetes program segítségével az érdeklődők számos szempont szerint rangsorolhatják a felsőoktatási intézményeket.

Az OFIK a kutatásaiban számos oktatót, hallgatót arról kérdezett, mi a véleményük az intézményük képzéséről és szolgáltatásairól. Ezen kívül pontosan meghatározott statisztikai adatok is szerepelnek a szempontok között, mint a felvettek pontátlaga vagy száma, a nyelvvizsgák aránya vagy a bejutási arány. A rangsor módszertanáról itt olvashat bővebben.

A statisztikai adatok, illetve a hallgatók, oktatók és a munkaerő-piaci szereplők véleményei alapján lehetőség van saját szempontok szerint rangsorba állítani a kiválasztott szakot, vagy képzési területen hirdető felsőoktatási intézményeket.


Forrás: MTI