Hogy fogynak a sztárok?

Hollywoodban mindenki más trükkre esküszik. A La Stampa című olasz napilap honlapja csokorba szedte a hírességek fogyititkait. Crawford egy kis korty ecetet szürcsöl vacsora előtt, Angelina Jolie és Aniston a japán szusira esküszik, J. Lopez grapefruitmag

A legnagyobb titok, amit megtanultam az, hogy a színésznők semmiféle fogyókúrareceptet nem alkalmaznak. Normálisan esznek, csak nem túlságosan sokat" - meséli Cindy Perlman, a frissen megjelent The Black Book of Hollywood Diet Secrets (A hollywoodi fogyókúra fekete könyve) című kötet társszerzője.

Elisabeth Hurley: tojás reggelire, saláta ebédre. A volt szupermodellből színésznővé avanzsált elegáns Hurleyről Perlman azt meséli, hogy mennyire megdöbbent, amikor egy alkalommal együtt reggeliztek: "szalonnát és tojást evett". Elisabeth azonban megmagyarázta, hogy a bőséges reggelit csak egy salátából álló ebéd, majd egy könnyű vacsora követi még a nap folyamán. Az igazi titok ebben az esetben talán tényleg csak az, hogy ne tagadjunk meg magunktól semmit.
Legfeljebb a túlzásoktól tartózkodjunk.

Cindy Crawford Perlman szerint esküszik az ecetre: minden étkezés előtt egy kortyocska, mivel - mondja a volt modell - az elveszi az étvágyat. Brad Pitt volt menyasszonya és jelenlegi felesége, Jennifer Aniston és Angelina Jolie a japán konyhára esküszik: és valóban, a szusi kevés kalóriája mellett sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, ugyanakkor segít alacsonyan tartani a "rossz" koleszterin szintjét.

Jennifer Lopez a grapefruit olaját fogyasztja, mivel az fokozza az emésztőnedvek termelődését, segít a kilók leadásában és az étvágyat is csökkenti. Demi Moore ellenben időnként felhorgadó édességvágya után mogyoróvajjal és almával "bűnhődik".

Formában maradni nem csak a lányok akarnak: Matthew McConaughey, a Pénz beszél sztárja szerint a legegyszerűbb fogyókúra minden étkezés után azonnal fogat mosni. Matthew nem is lép ki az ajtón fogkefe és fogkrém nélkül, és a vacsora után még a legelegánsabb étteremben is azonnal felpattan. Szerinte a fogkrém íze az agyban a jóllakottság érzését alakítja ki.

Az álomgyár dietetikusa még egy furcsa dolgot javasolnak azoknak, akik fogyni akarnak: mindennap együnk egy tányér kék élelmiszert. A kék ugyanis étvágycsökkentő hatású. A nagy folyadéktartalmú ételek szintén hasznosak, mivel könnyen teltségérzetet okoznak. Tisztítókúrához ott a spárga, amely nem csak vízhajtó, de a puffadásnak is kiváló ellenszere. Ebből az ízletes zöldségből Owen Wilson, a Starsky és Hutch szőke fiúja például naponta eszik.

Uma Thurman, a világ legizgalmasabb égimeszelője, Tarantino kedvence különös - talán kissé feltűnő - szokással harcol a "gyilkos" kenyér ellen: amint a pincér az asztalra teszi, azonnal egy pohár vizet dönt rá, hogy ehetetlenné tegye...

És még egy bizarr ötlet. Jennifer Hudson, a Dreamgirls egyik főszereplőjének tanácsa "egyél egy kis kekszet és hagyj ki egy étkezést".

Ugye mindez milyen egyszerűnek tűnik? De magában egyik recept sem hatásos. A karcsúság valódi titkát illetően nem különbözik ennyire a filmcsillagok véleménye. Hiszen tudják: a testmozgást semmi sem helyettesítheti. Cindy Perlman meg is győződött róla: "egyetlen napon sem mulasztanak el elmenni a tornaterembe, még akkor sem, ha ötre kell valahová odaérniük. Akkor háromkor kelnek, hogy jusson idő tornára".
Forrás: MTI