Légibázis egy magántelken?

Ideiglenesen Jakabszálláson működik majd a dél-alföldi légimentő-bázis, miután egy magánember ingyen felajánlotta saját repülőterét erre a célra - írta a keddi Délmagyarország. Az eredeti tervek szerint tavaly őszre kellett volna felépülnie a 90 millió fo

A helikoptert ezzel szemben azonnal tudná fogadni a jakabszállási Csík Imre. A repülőtér tulajdonosa lapnak azt mondta: a híradásokból hallotta, hogy Szentesen nem sikerült felépíteni a bázist, ezért Horváth Ágnes egészségügyi miniszternek írt levelet, amelyben felajánlotta magánrepterét a gép elhelyezésére. A tárca vezetője jelezte, hogy élnek a lehetőséggel és hamarosan megvizsgálják a körülményeket.

Csík Imre ingyen ajánlotta fel a repterét, karitatív jelleggel. Hozzátette: szerinte Jakabszállás jó helyen van, Szentestől 50 kilométernyire, Kiskunfélegyházától 20 kilométerre.

A Légimentő Kht. igazgatója, Túri Péter azt nehezményezi, őket senki sem kereste meg az ideiglenes bázis ügyében. A szakember szerint ha egy helikopter rossz helyen van, az még mindig jobb, mintha sehol sem lenne. A probléma csak az a Bács-Kiskun megyei településsel, hogy Békés megye nem érhető el az előírt 15 percen belül.

Egészségügyi Minisztérium sajtóosztályának munkatársa Popovics Andrea a lap érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy a szentesi központ kialakítása csak 2008 második felében valósul meg, addig szükség van egy ideiglenes bázisra.
Forrás: MTI