Hétpecsétes információbiztonság

A 2005-ben alakult Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület alapszabályában céljaként jelölte meg az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, és információvédelmi szakmai műhely létrehozását.

Ezzel összhangban immár 29. alkalommal rendeznek szakmai fórumot 2008. január 16.-án, melyen a szakma kiváló szakemberei tartanak előadást a Nemzetbiztonsági Hivatalból és üzleti szereplők képviseletében. Téma lesz a szteganográfia-szteganalízis, a logelemzés, a szabvány alapú IT szolgáltatás-irányítás tanúsítása (ITIL, ISO/IEC 20000), és a munkatársak információbiztonsági felügyelete. A rendezvény az egyesület hagyományai szerint ingyenes, csupán előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel.

A 2005-ben a már 2001-től információvédelemmel foglalkozó értékteremtő munkacsoport 12 magánszemély tagjából alakult a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, mely alapszabályában céljaként jelölte meg az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, és információvédelmi szakmai műhely létrehozását. Ennek szellemében évente öt alkalommal tartanak nyílt szakmai fórumot, melyre előadónak a szakma kiválóságait hívják meg. A január 16.-ai rendezvény immár a 29. alkalom, hogy nyílt beszélgetésre hívják az érdeklődőket.
Forrás: MTI