Orrfújás Londonban

Az elmúlt öt év legsúlyosabb, norovírus okozta járványa tombol Nagy-Britanniában: több százezer brit állampolgár szenved hasmenéstől, hányástól, láztól, izomfájdalomtól a rendkívül ragályos norovírus következtében, amelynek csúcsidőszaka a tél. Az ország

A szakemberek szerint a járvány a szokásosnál korábban tört ki, és a legtöbb esetet nem regisztrálják, ami becslések szerint azt jelenti, hogy egy bejelentett esethez még további 1500 másik esetet lehet hozzászámolni.

A betegség többnyire két napig tart, de kiskorúaknál és időseknél súlyosabb lefolyású is lehet. A norovírus fertőzöttjeinek általában azt tanácsolják, hogy maradjanak otthon, igyanak sok folyadékot, és gyakran mossanak kezet, hogy másoknak lehetőleg ne adják tovább a betegséget.

Évente 600 ezer és egymillió között mozog a norovírus megfertőzte betegek száma Nagy-Britanniában, ám egyelőre úgy néz ki, hogy idén sem kell ennél többre számítani.

A norovírus rendkívül fertőző kórokozó, amely főként tejtermékekben, pékárukban, tésztákban található, de levegőben is terjed.
Forrás: hirado.hu